Σελίδες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑMΟNΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Σημαντική πρωτοβουλία για τη χορήγηση ειδικών αδειών σε αλλοδαπούς που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα τα οποία αξίζουν πάνω από 300.000 ευρώ, προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών... 

και Εσωτερικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις από παράγοντες της αγοράς ακινήτων να διευκολύνουν επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Στις σκέψεις των αρμόδιων υπουργείων είναι να δίνεται πολυετής ειδική άδεια παραμονής, η οποία όμως δεν θα χρησιμοποιείται για εργασία, ούτε και θα ανοίγει τον δρόμο για απόκτηση ιθαγένειας. 
Αντίστοιχη κίνηση κάνει και η Ισπανία, η οποία σχεδιάζει να χορηγήσει άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν σπίτια αξίας άνω των 160.000 ευρώ, προσπαθώντας να τονώσει την αγορά κατοικίας.
Τους τελευταίους μήνες, επενδυτές κυρίως από τη Ρωσία, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έκδοση βίζας ή και με τη δυνατότητά τους να μένουν περισσότερο καιρό στην Ελλάδα και σε ακίνητα που έχουν αποκτήσει. Ετσι, οι περισσότεροι είτε κάνουν αγορές με παρένθετα πρόσωπα είτε συστήνοντας υπεράκτιες εταιρείες.

Πηγή: fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου