Σελίδες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στο Βόλο


Μέχρι τα Χριστούγεννα η Υπηρεσία Καθαριότητας θα τοποθετήσει τους πρώτους δίδυμους υπόγειους κάδους στη Ν. Ιωνία, από τους 12 που παρέλαβε χθες ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να παραλάβει άλλους 12.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθεια των κάδων ανέρχεται στις 365.000 ευρώ, ενώ στις 72.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος για την τοποθέτηση ειδικών γερανών στα απορριμματοφόρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Ο κάθε κάδος απορριμμάτων που θα υπογειοποιηθεί ζυγίζει 4,5 τόνους περίπου και έχει πάχος 15 εκατοστά τσιμέντου. Η χωρητικότητά του είναι 3.000 λίτρα και βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα τοποθετούνται δυο μαζί στα 12 σημεία της πόλης που έχουν επιλεγεί, ένας για τα οικιακά απορρίμματα και ένας για την ανακύκλωση.
«Ευελπιστούμε ότι θα προλάβουμε μέχρι τις γιορτές να υπογειοποιήσουμε την πρώτη διπλέτα στη Νέα Ιωνία και μετά την Πρωτοχρονιά να ξεκινήσουμε σταδιακά να τοποθετήσουμε και τους υπόλοιπους κάδους απορριμμάτων, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή τους» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χαρ. Τσαμπάζης. Το σύστημα υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων κρίθηκε αναγκαίο από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, προκειμένου να αναπτυχθεί από τη Διεύθυνση Καθαριότητας ένα πρόγραμμα εναλλακτικού συστήματος συλλογής, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των απορριμμάτων σε σημεία της πόλης, που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου